Wie ben ik?

Ik zal me even voorstellen

Carla Lemmens 1964 te Hoogeloon, woont en werkt te Wintelre.

Toen Carla in 1999 begon met het volgen van teken- en schilderlessen, kwam haar passie, die jarenlang sluimerend onder de oppervlakte lag, weer opnieuw naar boven. Door de stimulerende begeleiding tijdens deze lessen, begon Carla aan een persoonlijke ontwikkeling die haar nieuwe inzichten gaf in de beeldende kunst. Deze inzichten vormen een drijfveer om met hartstocht verder te ontwikkelen. Daarnaast is de fotografie voor Carla een ontdekkingstocht naar licht, compositie en vorm, welke tevens een inspiratiebron zijn in al haar kunstwerken.

Mijn werken

Verhalen uit mijn werkelijkheid

In de werken van Carla schuilen verhalen die uit haar werkelijkheid voortvloeien. Inner Art biedt toegang tot de belevingswereld waarin ze haar gevoel en gedachten bloot geeft in al haar kwetsbaarheid. Daarbij is het voor Carla erg belangrijk dat er voor ieder, die naar haar werkt kijkt, ruimte is voor een eigen beleving, emotie of vertaling.

Carla werkt met veel verschillende materialen, zoals o.a. inkt, potlood, olieverf, acryl- en textielverf. Ze beheerst diverse technieken met name zeefdruk, punch techniek, textiele vormgeving en encaustiek. Deze hoeveelheid en veelzijdigheid is tekenend voor haar als persoon.

Carla ziet in iedere opdracht een mogelijkheid het binnenste van de mens weer te geven. Inner Art vertaalt herinneringen in beeldende vorm met als resultaat een waardevol monument of eerbetoon.

2017-heden - Academie voor de Schone kunsten Arendonk. Tekenen.
2010-2012 - Digitale fotografie. St Clara College Arendonk.
2009-2017 - Academie voor Schone kunsten Arendonk. Schilderen, specialisatie portret en model. Afgerond met eervolle vermelding.
1999-2012 - Begeleiding van een professioneel kunstenaar.